Zorgboerderij Rond-Umme


28 januari 2011

Algemeen

Category: Uncategorized – admin – 10:38

Even voorstellen:

Wij zijn Frans en Jet Reimert en samen met Manon Velderman en Theo Koekoek begeleiden wij de cliënten op onze zorgboerderij.

Manon en Jet hebben beiden de Hbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gevolgd en behaald en hebben allebei ruime werkervaring. Zij begeleiden de cliënten met de focus op het sociaal pedagogische vlak.

Frans en Theo werken op de zorgboerderij vooral met als uitgangspunt hun expertise op het boerderijvlak. Daarnaast bieden zij begeleiding aan cliënten bij het uitvoeren van boerderijwerkzaamheden.

Samen zorgen we ervoor dat de cliënt zich veilig, geborgen en gewenst voelt. Voorop staat dat de cliënt kan groeien, zich kan ontwikkelen, zich uitgedaagd voelt en vooral zichzelf mag zijn.

Met ons team willen we een uitdagende omgeving scheppen, waarin de cliënt steeds voorop staat.

Op de boerderij zijn de volgende  dieren te vinden die ook hun functie hebben voor de zorgboerderij: ezels, konijnen, pony’s en de varkens. Daarnaast is er een hele lieve hond Sam en poes Ot.

De groepen :

We werken in twee groepen; de kindergroep en de groep voor jongvolwassenen.

De kindergroep is geopend op woensdag van 11-18.30 uur en een keer in de twee weken op zaterdag van 9.30-16.30 uur.

De groep voor jongvolwassen is geopend op de donderdag en de vrijdag van 9.00-15.00 uur.

Er zijn maximaal 8 cliënten op een groep van twee begeleiders en twee boerderijmedewerkers.

Kwaliteit staat bij ons bovenaan. Wij zijn van mening dat elke cliënt beter tot zijn recht komt in kleinere groepen en daarnaast is er op deze manier veel tijd voor individuele aandacht.

Tevens biedt de zorgboerderij logeeropvang aan voor jeugdigen. Eén keer in de vier weken is de logeeropvang geopend van vrijdagmiddag 16.00 tot/met zondagmiddag 16.00 uur.

Kwaliteitsborging

Zorgboerderij Rond-Umme heeft het certificaat landbouw en Zorg behaald en hoopt per maart 2011 het HKZ-keurmerk te behalen. Dit is een landelijk erkend keurmerk.

Het keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. De gecertificeerde instelling heeft het werk zodanig georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren. Het perspectief van de cliënt is daarbij altijd het vertrekpunt.

Het HKZ-Keurmerk betekent dat een organisatie:

- De zaken intern goed op orde heeft
- De klant principieel centraal stelt
- Betrouwbare resultaten kan presenteren
- Voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening