Zorgboerderij Rond-Umme


Meest gestelde vragen

1. Kan ik mijn kind zelf aanmelden bij jullie?

Ja, dat kan. In de contactgegevens staat hoe u ons kunt bereiken.

We plannen dan een kennismakingsgesprek en daarna kan uw kind komen kijken op de zorgboerderij.

2. Hoe groot zijn jullie groepen?

Onze groepen bestaan uit maximaal 8 cliënten. Wij denken dat de kwaliteit die wij willen bieden alleen gewaarborgd kan worden in kleinere groepen.

3. Wat is er te doen op de zorgboerderij?

Onze cliënten doen vooral wat ze leuk vinden. Ze ‘moeten’ niets, maar worden wel gestimuleerd en gemotiveerd om een steentje bij te dragen in het doen van kleine werkzaamheden.

Een kleine greep uit deze werkzaamheden zijn:

In de varkensschuur worden o.a. biggetjes verplaatst, getatoeëerd, geïnsemineerd  en gangen aangeveegd. Daarnaast moeten ook de ezels, pony’s en konijnen verzorgd worden.

Daarnaast zijn er werkzaamheden met de kleine, blauwe tractor en maaien we vaak het gras rondom de boerderij.

Naast voldoende gelegenheid voor knutselactiviteiten en om spelletjes te spelen binnen, is er ook buiten voldoende ruimte om lekker te skelteren, trampoline te springen, te steppen of te fietsen.

4. Hoe veel begeleiders staan er op de groep?

Op de groep staan twee begeleiders met een Hbo-opleiding SPH en daarnaast zijn er twee boerderij-medewerkers aanwezig.

5. Zijn jullie ook geopend in de schoolvakanties?

In de vakanties zijn we voor de kindergroep extra geopend op dinsdag en woensdag, beide dagen van 9.30-16.30 uur.

Ouders worden hier tijdig over geïnformeerd.

6. Houden jullie ouders op de hoogte van de ontwikkelingen van hun kind?

Ja, dat gebeurt door middel van een communicatieschrift waarin wij en ouders kunnen schrijven en door het contact bij het halen en brengen. Daarnaast evalueren we regelmatig de ontwikkeling van het kind met de ouders.

7. Kan ik eerst een keertje komen kijken?

Ja, dat is altijd mogelijk, wel eerst even bellen!

8. Hoe ziet een dag op de zorgboerderij eruit?

Op de woensdagmiddag:Bij binnenkomst kletsen we even bij, kijken hoe het gaat en of er nog bijzonderheden zijn. Daarna gaan we samen eten, hier maken we steeds weer een gezellig moment van.

Daarna gaan we samen overleggen wat we gaan doen. Dat verschilt per keer en per kind. Om 15.00 uur gaan we samen drinken en overleggen we weer wat we na de koffie gaan doen. Het ene kind gaat de boer helpen en een ander kind gaat een spelletje doen, buiten spelen, fietsen, skelteren enz.

Elke woensdagmiddag komt onze kookvrijwilliger die samen met de kinderen boodschappen doet en het eten bereidt. Voor het warme eten gaan we om de beurt lekker douchen zodat we allemaal weer fris naar huis gaan. Dan gaan we warm eten in twee kleine groepjes. Dit doen wij om zo de rust en aandacht voor ieder te hebben.

Op zaterdag: Die dag verloopt een beetje hetzelfde, alleen eten we dan niet warm. Zaterdag is vaak een dag om ook eens wat extra’s te doen, bv. boodschappen doen, een cake bakken, samen fietsen of naar het bos.

De donderdag/vrijdaggroep is er van 9.00uur-15.00uur. Deze groep jongvolwassenen werken vaker mee op de boerderij en zijn taakgerichter bezig. Ook deze groep doucht zich na het werken op de boerderij.

Samen eten en koffie drinken zijn een belangrijk onderdeel van de dag.

9. Zijn er ook stagiaires of invallers werkzaam op de zorgboerderij?

Ja, meestal hebben we twee Hbo-stagiaires. Daarnaast zijn er vaste invallers die invallen bij ziekte.